Wednesday, June 25, 2014

Sfeerverslag Parnassos

Donderdagavond, 19:33 uur. Het vrolijke geklets gaat nog altijd door in de ontvangsthal van Parnassos. Mensen wacht op hun cursus. Het hoge piepgeluid van voetstappen op de houten trappen klinken alom. Het leeft hier. Nog te bedenken dat het bijna Kerst is. Kerst! Terwijl er geen sprake is van sneeuw of echte kou…

Ik voel de sfeer maar niet de kerstsfeer. Waar ging het mis? Aan de gezelligheid en kerstversiering zal het niet liggen (Notitie: één slinger met beglitterde kerst- ballen en sterren).

Er hangt een positieve spanning, dé spanning voor de kerstdagen. Het is goed te merken aan de gesprekken op de houten banken in de hal. Verhalen over kassa’s, caissières en vergietpannen. Iedereen is druk met de voorbereidingen: mensen uitnodigen, cadeaus kopen en eten klaarmaken. Toch blijft men nuchter onder de situatie.


Na een bakje koffie kan het beginnen: tijd voor een uurtje cursus! Nog even dat uurtje ontspanning voordat de hel losbarst volgende week woensdag. Zijn zij even blij dat Parnassos van 21 december tot en met 5 januari gesloten is.